U bent hier:

Alexander Vantournhout

Dance, Moderne dans

Red Haired Men
Alexander Vantournhout Lees meer

In Red Haired Men vertrekt Alexander Vantournhout van het werk van de Russische schrijver Daniil Charms (1905-1942).

Charms schreef zijn korte, bevreemdende, grappige teksten in de barre tijden van de Stalinterreur. Ongemakkelijke bewegingen en lichamelijkheid, nonsens en de fysicaliteit van het woord zijn typisch charmsiaanse kenmerken die Vantournhout samen met drie performers vertaalt naar de scène. Choreografisch materiaal wordt gecombineerd met circus en magie. Op de grens tussen dans, acrobatie, circus en theater creëert Red Haired Men een universum waarin mensen verdwijnen en verschijnen, en verwondering en humor nooit zonder risico zijn.

Er was eens een roodharige man die geen ogen en geen oren had. Hij had ook geen haren, zodat men hem willekeurig roodharig noemde. Spreken kon hij niet, want hij had geen mond. Een neus had hij ook niet. Hij had zelfs geen armen en benen. Hij had ook geen buik, hij had geen rug, geen ruggengraat, hij had helemaal geen ingewanden. Hij had niets! Zodat het niet uit te maken is, over wie het gaat. Het is beter dat we niet meer over hem spreken. (Daniil Charms) 
“Allemaal hoogst originele choreografieën, die meteen op je netvlies blijven kleven. Na Aneckxander en Raphaël is dit al de derde voltreffer op rij voor Alexander Vantournhout”. – Filip Tielens **** De Standaard 

“Mochten we ook nog eens gewoon lachen of op het puntje van onze stoel zitten bibberen en hopen dat niemand van de performers zijn nek breekt? ... Het was, gek genoeg, een genot.” Knack Focus: De 10 beste voorstellingen van 2018.

 

Red Haired Men
Theaterzaal
Gasthuisstraat 22
3200 Aarschot
donderdag 20 februari 2020om 20:00
Het Gasthuis
€ 18,0
Bestel tickets
www.hetgasthuis.be/nl/voorstelling/20...