U bent hier:

INTERNATIONAL CONTROL LINE WEEKEND

Het weekend van 6 en 7 juli 2019 organiseert de Model Aero Club van Herentals, MACH een internationale wedstrijd voor lijnbestuurde modelvliegtuigen. Lees meer

Bij lijnbesturing zijn twee lijnen draad verbonden met het hoogte roer van het modelvliegtuig. Aan de andere kant heb je een handvat. Als je met je pols een opwaardse beweging maak gaat hij omhoog strek je je hand recht dan blijft hij vliegen op die hoogte en je vliegt cirkels om je heen, lijn is zo'n 15 meter dus je krijgt cirkels van 30 meter.

Lijnbesturing kan varieren van zelfgebouwde of kant-en-klare modelvliegtuigen met een 0,8cc Cox motortje, Stuntmodellen met een 10cc motor aan 21 meter lijnen die een voorgeschreven programma van figuren vliegen, tot speedmodellen die 300 km/uur halen.
Interessante wedstrijdklassen zijn ook de teamrace, waarbij het tankje te klein is om de hele wedstrijd uit te vliegen zodat er een pitman is die razendsnel moet bijtanken en herstarten.
Combat, waarbij twee modellen voorzien worden van een papierenstaart, ze bij de ander er stukjes van af moeten vliegen zonder zelf een stuk van hun staart kwijt te raken.

Je hoeft overigens niet mee te doen aan wedstrijden om plezier aan lijnbesturing te beleven.

Gedurende het weekend zijn er wedstrijden in de verschillende disciplines, combat, team race, carrierdeck landing en kunstvlucht.

De toegang tot het evenement is gratis.

U bent allen van harte welkom bij de Model Aeroclub Herentals, onze terreinen zijn gelegen aan Proostenbos te Herentals.

Bron: UiTinVlaanderen.be

Toon kaart MACH
Proostenbos
2200 Herentals
Van za 6 juli 2019 00:00 tot zo 7 juli 2019 23:59
Koninklijk Model Aero Club Herentals
gratis