U bent hier:

Korte theaterworkshop (11-14 jaar) door Siri Backx

11 +

Tekst en muziektheater

Deze drama-workshops zijn gericht op 11-14 jarigen die graag op een speelse en ontspannen manier werken aan een mini-productie. Gedurende 5 weken kruipen ze in de rol van een personage en werken in de zesde week naar een toonmoment. Voor elke lessenreeks worden ongeveer 15 deelnemers toegelaten. De workshops vinden telkens plaats op maandag van 18u30 tot 20u00. Lees meer

Siri Backx is dramaleerkracht op het Pius X-instituut, geeft al 20 jaar drama aan 12- tot 14-jarigen en heeft bijgevolg een vracht aan ervaring in huis. Voor de Theatergarage stelt ze volgende workshops voor:

Reeks 1: 17/9 – 22/10
Deze voetbalploeg is een bonte verzameling van spelers die helemaal niet bezig zijn met voetballen, maar alles in het werk stellen om mooi op de foto te staan… tot grote ergernis, van de trainer, de scheidsrechter en de fans. Een humoristisch theaterstuk waar improvisatie een grote inbreng kan hebben.

Reeks 2: Er was eens…… – 5/11 – 10/12

Een lessenreeks waarbij gewerkt wordt rond het thema Sprookjes. Aan de hand van verbeelding en improvisatie worden bekende sprookje omgevormd tot een knotsgekke soap. De spelers schrijven zelf het verhaal en zetten alle sprookjesfiguren naar hun aanvoelen op toneel.

Reeks 3 : Ik heb het tegen jou! – 7/1 – 11/2

In deze lessenreeks worden een aantal korte scenes, geschreven door Vlaamse jeugdschrijvers, geselecteerd en in beeld gezet. De deelnemers hebben de vrije keuze om een scene te kiezen die hen het best ligt : een oudercontact – een liefdesaffaire – het schoolleven – een gebroken vriendschap – een felle vegetariër – … de leefwereld van de deelnemers is heel kortbij.

Reeks 4 : Un sauveur pour la princesse – 11/3 – 15/4

Een hele aparte lessenreeks die aan jongeren de kans geeft om op een speelse en theatrale manier een vreemde taal te leren. Het theaterstuk ‘un sauveur pour la princesse' vertelt het verhaal van de prinses Ariane, die ontvoerd wordt door een draak en op een slinkse wijze bevrijd wordt door drie prinsen.
In het stuk wordt de basisleerstof Frans van het eerste en tweede middelbaar verwerkt.

Bron: UiTinVlaanderen.be

Toon kaart De Theatergarage
Bouwhandelstraat 72
2140 Borgerhout
Van 17 september 2018 tot 15 april 2019 (ma van 18:30 tot 20:00,
€ 10,0
www.theatergarage.be/events/theaterwo...
www.theatergarage.be