U bent hier:

LE PETIT PRINCE

Ballet en klassieke dans

Een verbluffende show voor grote mensen die - al zijn ze het misschien vergeten - ooit klein waren, en ook voor kinderen natuurlijk ... Lees meer

In 1943, toen in Europa de oorlog woedde, verscheen in New YorkDe kleine prins, een poëtisch en filosofisch sprookje, sober geschreven en prachtig geïllustreerd door Antoine de Saint-Exupéry.Het groeide uit tot het tweedebest verkopendeboek ter wereld.

Er werden audiobewerkingen voor opera's, musicals, strips, animatieseries, films, theaterstukken en gezelschapsspelletjes van gemaakt, en het diende zelfs als inspiratiebron voor een themapark in deFuturoscopevan Poitiers. Zo blijft de kleine prins de hele wereld verwonderen.

Alle ontmoetingen van de kleine prins, die op aarde is geland vanaf de asteroïde B-612, symboliseren de dingen van het leven en kunnen als een allegorie worden gezien.

De koning met zijn verzonnen koninkrijk, de ijdeltuit, de dronkenlap, de zakenman, de lantaarnopsteker, de geograaf: ze verschijnen allemaal in hun originele kostuums.Het zijn personages die de onschuldige, tere en eenzame prinséén voor éénperplex doen staan.

We vertellen je alles over vulkanen en baobabs, over rozen en liefde, over eenzaamheid en echo's uit de bergen, over een wijze vos en een mysterieuze slang, over het absurde bestaan op deze aarde en over de hechtheid van vriendschap.

Twintig balletdansers enacteurs van de Nationale Opera van Oekraïne gaan de uitdaging aan en proberen een show neer te zetten die even magisch is als het sprookje zelf. Ze willen je ogen én je hart raken, want "alleen met het hart kun je goed zien".

Als je jezelf achteraf de vraag stelt:"Heeft het schaap de bloem nu wel of niet opgegeten?", dan zijn we in onze opzet geslaagd.En je zult zien hoe alles verandert ... als je naar de sterren in de hemel kijkt,zulje vijfhonderd miljoen rinkelbelletjes horen weerklinken. Het is de schaterlach van de kleine prins.

Info&reservatiewww.classicall.be

14H >15H10LE PETIT PRINCE

Bron: UiTinVlaanderen.be

Toon kaart Koninklijk Circus - Cirque Royal
Onderrichtsstr. 81
1000 Brussel
woensdag 27 november 2019 van 14:00 tot 23:59
Classicall Productions
www.classicall.be