U bent hier:

Opening expo 'Prinsbisdom Luik'

Geschiedenis

Met een lezing van Stefan Lycops, historicus, lid van heemkundekring Bilisium en van het Historisch studiecentrum Alden Biesen, voorzitter van de Gidsen van Alden Biesen en enthousiaste liefhebber van Luik Lees meer

Vooraf inschrijven is verplicht.

De boeiende wereld van historische kaarten en prenten wordt voor u uit de doeken gedaan door Bibliotheek De Kimpel, de verzamelaars Erik Van Hove en Raymond Brauns en een werkgroep. Na werk van de cartografen Visscher en Fricx en kaartmateriaal over de (r)evoluties in de cartografie, oorlog, Bilzen, water en steden, is de achtste aflevering gewijd aan het Prinsbisdom Luik.

Historische kaarten, prenten en documenten vertellen de geschiedenis van het prinsbisdom Luik, vanaf het ontstaan en met onder meer de inbreng van het rijke Haspengouw en bestuursdaden met een impact voor Bilzen.

De expo loopt van 28 september tot 12 november 2019 en is te bezichtigen tijdens de openingsuren van de bibliotheek.

Er wordt geleid bezoek aangeboden op vrijdag 27 september na de officiële opening, op zondag 29 september om 10 uur en tijdens de Erfgoedjaarmarkt Haspengouw op 6 oktober tussen 13 en 18 uur. De lezing bij de opening en het geleid bezoek zijn gratis. Inschrijven is verplicht en kan via bibliotheek@bilzen.be of 089 51 95 06.

Bron: UiTinVlaanderen.be

Toon kaart Bibliotheek De Kimpel Bilzen
Eikenlaan 23
3740 Bilzen
vrijdag 27 september 2019 van 20:00 tot 22:00
Bibliotheek De Kimpel Bilzen
gratis
bibliotheek@bilzen.be
089 51 95 06