U bent hier:

Samen griefelen

4 +

Gezondheid en zorg

Samen Griefelen is een speelse groepstraining van vijf sessies voor kinderen van 4 tot en met 6 jaar. Griefelen is een methode die gebruik maakt van verschillende wetenschappelijk onderbouwde technieken zoals; ademhaling, gronden (stevig staan), muziek, mindfulness, en spel. Deze helpen een kind omgaan met stress en een teveel aan prikkels. Lees meer

De kinderen werken met hun zintuigen waarbij de aanwezigheid van een volwassene een steun is waardoor de prikkel- en informatieverwerking rustiger kan verlopen.

Met behulp van een volwassene gaat het kind (bewust) kennis maken met de gewaarwordingen in hun lichaam. Kinderen oefenen om aan te geven waar deze gewaarwordingen zitten in hun lichaam (lichaamsbesef).

Samen met een volwassene zoekt het kind naar een naam voor de gewaarwordingen en gevoelens. Hoe noem je wat je voelt in je lichaam?

Het kind leert een aantal technieken die hem/haar kunnen gaan helpen om spanning te leren verdragen en /of om te zetten naar ontspanning.

Er wordt veel geoefend met de ademhaling, stevig in je lichaam zitten, met de aandacht in het hier en nu zijn.
Tijdens elke bijeenkomst worden sociale vaardigheden geoefend: 'samen' in een ritme komen (patronen ontwikkelen), kunnen luisteren, beurtname, stoppen van ongewenst gedrag, bereikbaar blijven bij oplopende spanning, oogcontact vasthouden, steun/hulp vragen bij volwassenen, enz.

Neem een kijkje op onze website voor meer info: www.hetsleutelbloempje.be/griefelen-in-groep/

Bron: UiTinVlaanderen.be

Toon kaart Groepspraktijk Het Sleutelbloempje
Sint-Niklaasstraat 52
2260 Zoerle-Parwijs (Westerlo)
Van 12 augustus 2019 tot 16 augustus 2019 (
ma van 9:00 tot 11:30
di van 9:00 tot 11:30 wo van 9:00 tot 11:30
do van 9:00 tot 11:30 vr van 9:00 tot 11:30
Groepspraktijk Het Sleutelbloempje
€ 150,0
info@hetsleutelbloempje.be
0468/18.58.47
www.hetsleutelbloempje.be