U bent hier:

Sculpturen en decoraties in beton, gips en textielverharder

18 +

Creativiteit

Beton gieten
We werken met beton uit de doe-het-zelf-winkel, dit is goedkoop en zeer geschikt om te gebruiken in de klas. We leren je welk beton je nodig hebt, hoe je een mal gebruikt, wat je kan gebruiken als mal, hoe je zelf een mal kan maken, … Je verzint je eigen creaties en verfraait je mallen op jouw manier.
Een technische uitleg die direct omgezet wordt in de praktijk. In het tweede deel van deze vorming leer je hoe je beton kan decoreren met bladgoud, kalkverf, sjablonen, stiften… Lees meer

Gips
Ook hier kan je gebruik maken van de doe-het-zelf-gips, welke gips is dan geschikt? Hoe maak je een afdruk in klei, zand? Hoe werk je met hoog en diep reliëf?
Wat is gipsverband en hoe kan je er op een simpele manier een sculptuur mee maken. Hoe maak je je eigen gipsverband?
In het tweede deel leer je hoe je gips transparant kan schilderen en om zo diepte te creëren of hoe je met het gebruik van een primer je werkstuk kan patineren.

Textielverharder
Textielverharder is een vrij goedkoop product op waterbasis dat ons de mogelijkheid geeft te werken in papier-maché, te verharden met katoen en waterdicht te maken zodat je werkstuk buiten kan staan. Je leert hoe je vlug met afvalmateriaal en tape een basis maakt om met de verharder te werken.
In het twee deel werken we het werkstuk af met acrylverf of spuitbussen of de combinatie ervan.

Dit is een tweedelige vorming: in het eerste deel gaan we de technische info omzetten in praktijk en leren we vooral hoe je beton en gips moet aanmaken en verwerken. Met de textielverharder maken we een leuke blikvanger voor je school. In de tweede vorming ontmallen we alles en krijg je demonstraties om de werkstukken af te werken. Je krijgt een syllabus met waarin alle ideeën staan uitgewerkt en ook de zelfgemaakte lunch, tussendoortjes en koffie zijn in de prijs inbegrepen.

Doelgroep: Secundair onderwijs

Bron: UiTinVlaanderen.be

Toon kaart Hangar Bazarts
Lummense Kiezel 68b
3500 Hasselt
vr 7 december 2018 van 09:00 tot 15:30 vr 11 januari 2019 van 09:00 tot 15:30
Bazarts vzw
€ 150,0
bazarts.be/activiteiten/beton-gips-te...
info@bazarts.be
bazarts.be/activiteiten/beton-gips-te...