U bent hier:

Workshop 'Natuurlijke Waskracht'

Gezondheid en wellness

Tijdens deze workshop leer je over verschillende zeepplanten en -kruiden die je kan toevoegen aan je brouwsels, over de effecten van zeep op de gezondheid en het milieu, over hoe zeep precies reinigt, etc. Lees meer

In samenwerking met Marjolein vzw, Vormingplus Kempen en de Dienst Mondiale Samenwerking van de gemeente Balen, organiseert Natuurpunt Balen-Nete op donderdagavond 24 oktober een workshop 'Natuurlijke waskracht'.

We hebben allemaal diverse wasmiddelen in de kast staan. Als deze uit de winkel kwamen, zou er een hele “waslijst” aan ingrediënten op staan waarvan we de oorsprong en de werking niet helemaal kennen. Anderzijds heeft de natuur wel een meer eenvoudige oplossing te bieden door een gamma aan planten die zeepstoffen bevatten. En ze groeien overal! Je kan allerhande wasproducten van planten maken: eenvoudig en onschadelijk voor je gezondheid en je omgeving. En bovendien gratis beschikbaar!

Tijdens deze workshop leer je over verschillende zeepplanten en -kruiden die je kan toevoegen aan je brouwsels, over de effecten van zeep op de gezondheid en het milieu, over hoe zeep precies reinigt, etc.

We maken tijdens de workshop alvast enkele plantaardige zeepvervangers die je nadien ook mee naar huis kan nemen!

Meebrengen:
- een lege 1 literfles
- een lege bokaal van 250ml
- een handvol klimopbladeren
- paardenkastanjes zijn ook handig

TIJDIG INSCHRIJVEN: PLAATSEN BEPERKT.

school De Puzzel, Schoor
Sint-Rochusstraat 91
2490 Balen
donderdag 24 oktober 2019van 19:15 tot 22:00
Natuurpunt Balen-Nete
€ 5,0
info@marjolein-vzw.be
+32488569697
www.marjolein-vzw.be